Koronavirüsle savaş için eğitim dünyası da harekete geçti. Üniversiteler ilaç ve aşı çalışmalarına başlarken, öğrenci ve öğretmenler de dezenfektan, maske, koruyucu siper gibi malzemeler üreterek, sağlık alanında çalışmalara destek oluyorlar.

Doğa Koleji bölüm başkanları, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Liseye Geçiş Sınavı’nın Mart ayı örnek sorularını değerlendirdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, "Doğa ailesi, İTÜ desteğiyle üreten, ürettiğiyle ülkesine hizmet eden bireyler yetiştirmenin gururu ve huzuru içinde olacak" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren ile birlikte Doğa Koleji Ataşehir-1 Kampüsü’ne ziyarette bulunarak öğrenci ve öğretmenlere, ikinci dönemin başlaması dolayısıyla başarı dileklerini iletti.

Ekonomi dergisi Capital’in Türkiye’nin en büyük 500 şirketini ortaya koyan araştırmasına göre Doğa Koleji, 2018 yılını 1 milyar 340 milyon TL ciroyla kapatarak en büyük 500 şirket arasında yer aldı. Ayrıca Doğa Koleji, 15 bin 500 personeliyle, en fazla çalışanı olan ilk 25 şirket arasına girdi.

Doğa Koleji 8. sınıf öğrencilerinden, Liseye Geçiş Sınavı’na katılan 27 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. 64 öğrenci ise, sadece 1 soruyu yanlış yanıtladı.

Doğa Koleji 8. sınıf öğrencilerinden, Liseye Geçiş Sınavına katılan 27 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. 64 öğrenci ise, sadece 1 soruyu yanlış yanıtladı.

100 okuldan 511 sporcu, ‘2019 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği’nde yarıştı. Karamanda gerçekleşen ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı yarışmanın sonuçları belli oldu. Kazananlara, dört kategoride ödülleri verildi.

Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Didem Özgül, öğrencilerden aldığı bilgiler doğrultusunda İngilizce kitapçığındaki soruları yorumladı.

Okulların kapanmasına az bir süre kala, mezuniyet törenleri yapılmaya başlandı. Ortaokuldan mezun olarak liseye adım atan öğrenciler kep fırlattıktan sonra Ece Seçkin ve Ozan Doğulu ile eğitim yılının yorgunluğunu attı.