Okulun spor salonunda buluşan öğrenciler, kendileri tarafından kodlanarak oluşturulan robotların ve projelerin özelliklerini anlattı.

Antalya Doğa Bilim Okulu'ndaki ortaokul öğrencilerinin kodlama ve robotik ders içeriğinde hayata geçirdikleri robotlar, görücüye çıktı.

Lüleburgaz Doğa Koleji ile Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği ‘3. Girişimcilik Zirvesi’nde başarılı girişimciler ödüllerini düzenlenen törende aldılar.

Doğa Koleji Ankara İncek kampüsü 6'ncı sınıf öğrencileri Lamia Talya Ünsal ve Özgür Doruk Demiralp, Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda 'akıllı tarım sistemleri uygulaması' projeleriyle kodlama alanında Türkiye birincisi oldular.

Doğa Koleji 8. sınıf öğrencileri, 2017-2018 liseye geçiş töreninde kep attı. 3500 öğrencinin kep attığı törende, öğrenciler sevinçli, aileler gururluydu.

Doğa Koleji geleneksel “Sanat ve Ekoloji Festivali’ bu yıl da Beykoz kampüsünde gerçekleşti. 3000 kişinin katıldığı festivalde Murat Dalkılıç şarkılarıyla festival coşkusunu ikiye katladı.

‘Yaratıcı Yazarlık Festivali’ yazmaya meraklı yüzlerce çocuğun, yazarın ve öğretim görevlisinin katılımıyla Antalya’da yapıldı.

14’üncü Urfodu Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması, Moskova’da düzenlendi. Yarışmaya Türkiye’den katılan Üsküdar Doğa Koleji ortaokul öğrencileri Irmak Ustaalioğlu, Mert Ali Şahin, Mert Civa ve Eray Ataman matematik, biyoloji ve coğrafya alanlarında 3 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çocukların teknolojiden uzak kalmaması gerektiğini belirterek, "Bizlere düşen görev, çocuklarımızın hayal güçlerini teşvik etmektir. Bırakalım çocuklar merak etsinler, dağıtsınlar, yapsınlar, bozsunlar, sonra tekrar yapsınlar. Bırakalım çocuklar icat çıkarsınlar." dedi.

Lise öğrencilerine yönelik bu yıl 11’incisi düzenlenen tMBA Zirvesi’nde öğrenciler, iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi.