10.01.2017 | Doğa Koleji

Habertürk - Devrim Karaaslanlı; Doğa Üniversite için haber bekliyor

Doğa Okulları Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, eğitimde yatırım projelerini açıkladı.

2016'da eğitim sektörünün "en büyük" devralma işlemini kendilerinin yaptığını söyleyen Karaaslanlı, 5 yıl içinde okul sayısını 200'e çıkaracaklarını belirterek, "Önümüzdeki 3 yılda 150 okul, minimum 100 bin öğrenci hedefimiz var. Böylece 500 milyon dolar yatırımla Türkiye'de eğitim alanında bir ilki gerçekleştiriyoruz" dedi. Karaaslanlı, Doğa Üniversitesi adıyla bir üniversite kurmak için de başvuru yaptıklarını açıkladı. Karaaslanlı, yurtdışında da kampus açmayı planladıklarını vurgulayarak, Kıbrıs'ta 3 okulda 2 bin 200 öğrencilerinin olduğunu, ingiltere'de birkaç okulla satın alma görüşmelerinin, Ukrayna'da ise bir okul zinciri kurma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. "Doğa Üniversitesi" adı altında bir üniversite kurma başvurusu yaptıklarını belirten Karaaslanlı, YÖK'ten üniversitenin iznini beklediklerini ve İstanbul'da 1-2 yıl içinde eğitime başlayacaklarını kaydetti.