20.04.2018 | Doğa Koleji

Star - Dahi Çocuk John Hopkins Yolcusu

Yalova Kampüsü'nde eğitim gören üstün yetenekli İlgaz Altınören, dünyanın önde gelen üniversitelerinden John Hopkins'in eğitim programına kabul edildi.

Ailesi tarafından yetenekleri erken yasta keşfedilen 6. Sınıf öğrencisi İlgaz Altınören, ABD'deki John Hopkins Üniversitesinin Olağanüstü Yetenek Arastırması (SET) için yaptığı sınavda üstün basarı gösterdi. İlgaz, İngilizce yapılan sınavda, sayısaldan 720, sözelden ise 690 puan aldı. İlgaz, üstün basarısıyla 2018 eğitim öğretim yılı icln Johns Hopkins Üniversitesinin SET programında yerini alacak.

Gururluyuz

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, İlgaz'ın dünya çapında bir başarıya imza atarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. İlgaz ise başarısının düzenli çalışma ve özveriye bağlı olduğunu vurguladı, öte yandan Johns Hopkins Ünlversltesi'nln dünya genelinde dahi çocukları kabul ettiği SET programına katılabilmek için sayısal ya da sözelden 700'ün üzerinde puan alınması gerekiyor.