10.01.2017 | Doğa Koleji

Yeni Şafak - Eğitimi Daha da İleriye Taşıyacak

2016 yılı eğitim sektörünün en büyük devralma işleminin yaşandığı Doğa Okulları'nın Genel Müdürlük görevini üstlenen Devrim Karaaslanlı, kurum ve eğitim sektörü açısından 2016 yılını değerlendirdi.

Devrim Karaaslanlı, Doğa Okulları'nın 104 kampüste 70 bin öğrenci ile Türkiye'nin en büyük okullar grubu ve marka bilinirliği en yüksek eğitim kurumu olduğunu kaydetti. Önümüzdeki dönemde temel hedeflerinin eğitimde yüksek standartlarını daha da ileri taşımak olduğunun altını çizen Karaaslanlı, "İlk 3 yılda kampüs sayımızı 150'ye çıkaracağız. Minimum 100 bin öğrenci hedefimiz var" dedi.

TÜRKİYE GELİŞİME AÇIK

Karaaslanlı, eğitimin Türkiye'de ve dünyada gelir dağılımındaki eşitliği giderme yolunda çok önemli bir alan olduğunu, iyi eğitimli gençlerin hayatlarını değiştirme fırsatı bulduğunu, ancak eğitim sektörünün hala istenilen seviyelerde gelişme göstermediğini vurguladı. Karaaslanlı, "2002 yılında özel okulların tüm okullar içindeki oram yüzde 3 seviyesindeyken bugün hala yüzde 7 seviyelerinde. OECD ortalaması yüzde 15. MEB'in bu oranı yüzde 12'lere çıkartmak gibi bir hedefi var ve sektöre destek veriyor. Özel okul alanı ülkemizde gelişime çok açık bir noktada" dedi.

HEDEF3 YILDA 150 OKUL

Önümüzdeki dönem hedeflerinden de bahseden Devrim Karaaslanlı, şöyle devam etti: "Eğitimin yanı sıra, sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılanınızla da öne çıkıyoruz. Öğrencilerimiz her yü uluslar arası pek çok ödüller alıyor. Bundan sonraki hedeflerimiz, akademik başanlanmızı ve yabancı dil eğitimindeki başanmızı daha da ön plana çıkartmak. Bir diğer hedefimiz de okul sayımızı 3 yılda 104'ten 150'ye; öğrenci sayımızı minimum 100 bine çıkarmak. Bu büyümeyle beraber üniversite kurma adımlanyla anaokulundan üniversiteye kadarki tüm eğitim süreçlerinde Doğa olarak yer alacağız."

İNGİLTERE VE UKRAYNA'YA OKULLAR ZİNCİRİ

Karaaslanlı, yurtdışı hedeflerini de anlatarak, "KKTC'de okul sayımızı 2'den 3'e çıkaracağız. KKTC'de ayrıca bir üniversite için yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. İngiltere'de ve Ukrayna'da ise kısa vadede okullar zinciri kurma projemiz var" dedi.