11.11.2019 | Doğa Koleji

AKIL OYUNLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLASIN

Öğrencilerimiz zihinsel kapasiteleri ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan Akıl Oyunları Yarışması’nda öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirecek hem de analitik düşünme teknikleri ile tanışacaklar.

Doğa Koleji Lise Matematik Bölümü’nün 9. ve 10. Sınıflara yönelik düzenlediği Doğa Koleji Liselerarası Akıl Oyunları Yarışması‘nın ilk aşama sınavı 9.sınıflar için 27 Kasım’da bütün 9.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla ve 10.sınıflar için 4 Aralık’ta bütün 10.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yarışmanın 9.sınıflar için 21 Kasım’da düzenlenecek olan 1. aşamasında Doğa Kolejinin bütün kampüslerindeki 9.sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli yazılı sınav uygulanacak. 1. Aşama sonunda her kampüsün üç kişilik Akıl Oyunları takımları belirlenecek. 2.aşamasında 19 Şubat’ta e-doğa üzerinden online sınav uygulanacak ve finalistler seçilecek. Yarışmanın son aşamasında 15 Nisan’da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek ve finalist olarak gelen takımlar yarışacak. Yarışma başvuruları matematik öğretmenlerine yapılacaktır.

Yarışmanın 10.sınıflar için 4 Aralık’ta düzenlenecek olan 1. aşamasında Doğa Kolejinin bütün kampüslerindeki 10.sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli yazılı sınav uygulanacak. 1. aşama sonunda her kampüsün üç kişilik Akıl oyunları takımları belirlenecek. 2.aşamasında 26 Şubat’ta e-doğa üzerinden online sınav uygulanacak ve finalistler seçilecek. Yarışmanın son 22 Nisan’da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek ve finalist olarak gelen takımlar yarışacak. Yarışma başvuruları matematik öğretmenlerine yapılacaktır.