Haber ve Etkinlikler

DOĞA KOLEJİ EĞİTİMCİLERİNDEN ÖNERİLER! LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİ VE VELİLER NELER YAPMALI?

Sınav yaklaşırken öğrenci ve velilerde zamanın giderek daralmasından dolayı kaygı ve heyecan başladı. Doğa Koleji Akademik Direktörü Sanem Bülbül Hüner, bu kaygı ve heyecanın iyi yönetilebilmesi ve sonunda da başarıya ulaşılabilmesi için öğrenci ve velilerin birkaç önemli noktaya dikkat etmelerini öneriyor.

ETİKETLER : lgs hazırlık , doğa koleji öneri , sanem hüner , lgs öncesi , lgs ne zaman , ortaokul eğitimi

Tüm 8.sınıf veli ve öğrencilerinin heyecanla beklediği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 1 Haziran 2019 Cumartesi günü iki oturum şeklinde yapılacak. Birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da yapılacak. Öğrenciler sınavda birinci oturumda sözel alandan 50 soruyu 75 dakikada, ikinci oturumda sayısal alanda 40 soruyu da 80 dakikada yanıtlamak için ter dökecekler. Doğa Koleji Akademik Direktörü Sanem Bülbül Hüner, sınav heyecanı yaşayan öğrenciler ve bu süreçte üzerine büyük görev düşen veliler için önemli tavsiyelerde bulundu.

Hüner, sınavın bir seçme sınavı olmasının, zor ya da kolay olmasında belirleyici olmadığını belirtirken; “Bir sınavın zor ya da kolay olduğunu belirleyen sizlerin sınava ne kadar iyi hazırlandığınızdır, konu eksiğinizin olup olmamasıdır, düzenli ve sistematik tekrarlar yapıp yapmadığınızdır. O nedenle sınavın zor olup olmadığını sorularla karşılaşana kadar bilemeyeceğimiz için “Sınav zor olacak” olumsuz düşüncesinden kurtulun” dedi.

Konu eksikliklerinin tamamlanmasında öğretmenin desteğinin önem taşıdığının altını çizen Hüner, “Eksiklerinizi tamamlarken bildiğiniz, öğrendiğiniz geçmişe dönük konuları tekrar etmeyi unutmayın. Çünkü aylar evvel öğrendiğiniz bir konuyu unutma ihtimaliniz var.  Hem tekrar yaparken hem de eksiklerinizi tamamlarken her bir konunun tüm alt konularına deyim yerindeyse o konunun en küçük hücresine kadar hakim olmaya çalışın. Öğrendiklerinizin kalıcı hale gelmesi ve ihtiyaç duyduğunuzda hatırlayabilmeniz için bu pekiştirme çalışmalarını mutlaka yapmanız gerekiyor” dedi.

Doğa Koleji Akademik Direktörü Sanem Bülbül Hüner, çözülen soruların sayısından ziyade yorumlama, çıkarım yapma, ilişkilendirme, neden sonuç ilişkisi kurma, analiz yapabilme gibi beceriler kullanarak çözülmesinin çok daha önemli olduğunu belirtti.

Zaman Yönetimi Nasıl Olmalı?

Sınav yaklaşırken denemelere ağırlık vermenin doğru bir yöntem olduğunu belirten Hüner, denemelerin branşa ait ya da tüm dersleri içerecek şekilde olabileceğini aktardı. Sınav heyecanını en aza indirmek için ise: “Deneme yaparken saat tutun ki zaman yönetimi beceriniz gelişsin. Her bir deneme sonunda cevap anahtarından doğru ve yanlışları kontrol etmenin dışında çözdüğünüz tüm sorularda özellikle yanlış yaptıklarınızın doğru çözümlerini öğrenin. Sınavdan önce yaptığınız her yanlış eğer siz doğrusunu öğrenirseniz yapabileceğiniz bir doğru soru demektir.  Bu dönemde deneme yapmanın diğer bir faydası ise ne kadar çok deneme yaparsanız o kadar çok sınav pratiği kazanırsınız. Böylece sınav heyecanınız en aza iner” dedi.

Veliler Ne Yapmalı?

Çocuklarının hayatlarını bu kadar ilgilendiren önemli bir sınav öncesinde, en az onlar kadar kaygılanan velilere de büyük görevler düşüyor. Hüner, “Kaygılarınızı bir kenara bırakarak soğukkanlı ve sakin bir şekilde çocuklarınıza destek olmanız gerekiyor. Onların buna her zamankinden daha çok ihtiyaçları var. İşe onların heyecanlarından kaynaklı gerginliklerini anlayarak başlayın. Olumlu ve yapıcı iletişim dilini asla terk etmeyin. Sizlerin yapıcı ve güven verici anne baba tutumları karşısında çocuklarınız rahatlayacaklardır. Kendilerini güvende hissettiklerinde kendilerine de güven gelecektir” diye ifade etti.

Hüner, sözlerini “Sınavların sonuçları ne olursa olsun hayat devam eder ve bize her koşulda yeni fırsatlar ve yeni başlangıçlar sunar” diyerek noktaladı.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL