ACARKENT KAMPÜSÜNÜN ORGANİZE ETTİĞİ DOĞA KOLEJİ TEKNOLOJİ ZİRVESİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİ

Doğa Koleji Acarkent Kampüsü IB Lisesi öğrencilerinin gelenekselleştirdiği Doğa Koleji Teknoloji Zirvesi, bir çok sektörden başarılı ismi "Sürdürülebilirlik" temasıyla bir araya getirdi.

ETİKETLER : acarkent doğa , teknoloji zirvesi , sürdürülebilir teknoloji , sürdürülebilir kalkınma , defne tozan , taşkın kayıkçıoğlu , mert başar , bülent kutlu

Acarkent Kampüsü IB Lisesi Öğrenci Meclisi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Doğa Koleji Teknoloji Zirvesi” 23 Kasım Perşembe günü gerçekleşti.  Meclis öğrencilerinden Medya ve İletişim Başkanı Seda Aktaş’ın sunumu ile başlayan zirvede “Sürdürülebilirlik” teması çerçevesinde geleceğin teknolojilerinin ve ürünlerinin doğal yaşamdaki işleyişe uygunluğu değerlendirildi.

Organizasyona her yıl olduğu gibi farklı sektörlerden lider markaların temsilcileri katıldı. IBM Türkiye Genel Müdürü Defne Tozan, Beeway Systems CEO’su Bülent Kutlu, Zürih Sigorta CEO’su Taşkın Kayıkçıoğlu ve Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı yapmış Mert Başar zirvede konuşmacı olarak yer aldı. Değerli konuklarımız zirve öncesinde düzenlenen kokteylden zirve kapanışına kadar öğrencilerimizle yakından ilgilendi ve onların sorularını cevapladı.

Geleceğin Garantisi "Sürdürülebilir Kalkınma"

Öğrenci Meclis Başkanı Doğa Altıntop’un açılış konuşması ile başlayan zirvede ilk başlık, Birleşmiş Milletler’in ortak kararı ile 15 yıllık bir süreci kapsayacak şekilde kabul edilmiş olan “Sürdürülebilir Kalkınma”nın gerçekleşebilmesi için olmazsa olmaz 17 Global hedef oldu. Zirvenin akışında günümüzde özellikle gençlertarafından sorgulanan ‘Bugün 4. endüstri devrimi gerçekleşirken üretimde, ticarette ya da sosyal hayata ait platformlarda enerji kaynakları kullanılırken, gelecek ne kadar düşünülüyor? Yeni kuşaklar ne istiyor ama ihtiyaçlar neler? Ülkeler, şirketler, mühendisler ya da liseli gençlik bunun ne kadar farkında?’ sorularına cevap arandı.

"Gelecek Nesillerde Duyarlılık Artmalı"

Moderatörlüğünü Öğrenci Meclisi Uluslararası İlişkiler Başkanı Zeynep Naz Özak’ın yaptığı programın ilk konuşmacısı IBM Türkiye Genel Müdürü Defne Tozan olduı. Kendisi IBM şirketinin sürdürülebilirlik sağlanırken kullandıkları teknoloji ve şirketin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Tozan, sürdürülebilirlik ilkesinin her şirket tarafından benimsenmesi, uygulanması ve gelecek nesillerin de bu konudaki duyarlılığının artırılması gerektiğini vurguladı.

Beeway Systems CEO’su Bülent Kutlu ise dijital dönüşümün sürdürülebilirliğe olan katkısı ve ilişkisini anlattı. Zürih Sigorta CEO’su Taşkın Kayıkçıoğlu ise mühendislik, teknolojinin gelişimi ve sürdürülebilirliği hakkında değerli bilgiler ve fikirler paylaştı. IT sektöründe pazarlama duayeni olan Mert Başar da pazarlamanın bugünkü dijital dönüşümüne ve teknolojinin her sektörle, her platformda kullanılabileceğine dikkat çekti.

Doğa Koleji Öğrencileri Söz Verdi

Zirve sonunda eğer sürdürülebilirlik bir amaç ise sürdürülebilir kalkınmanın da bu amaca giden yol olduğunu ifade eden IB Lisesi Öğrenci Meclisi, çeşitli proje ve uygulamalarla kendi okullarında sürdürülebilirliğin sağlanması için yapılan çalışmaları anlattı. Öğrencilerimiz konuklardan tam not alan bu uygulamaların süreceğine ve gelecek nesiller adına üzerlerine düşeni yapacaklarının da sözünü verdi.

Doğa Koleji Teknoloji Zirvesi, meclis öğrencilerinin konuşmacılara anı plaketleri ve çiçek hediyelerini vermelerinin ardından sona erdi. Zirvenin ardından konuklarımız kampüsü gezerek eğitim, teknoloji ve Doğa Kolejinin sunduğu eğitim ayrıcalıkları hakkında bilgiler aldılar.