LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI! DOĞA KOLEJİ TERCİH DÖNEMİNE HAZIR

2017 ÖSYS sisteminin sınav süreci tamamlandı, puanlar açıklandı. Şimdi sırada en az sınav dönemi kadar önemli olan tercih süreci var.

ETİKETLER : LYS tercih , üniversite tercih kılavuzu

2017 ÖSYS sisteminin sınav süreci tamamlandı. Şimdi sırada en az sınav dönemi kadar önemli olan tercih süreci var. LYS sonuçları 11 Temmuz’da açıklanıyor. Tercih süreci ise 18-26 Temmuz olarak ÖSYM tarafından ilan edildi.

Doğa Koleji Lise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü olarak bizler 10 Temmuz itibariyle sizlerle iletişime geçeceğiz. Tercih görüşmeleri için randevular vereceğiz. YGS ve LYS başvuru süreçlerini nasıl takip ettiysek tercih sürecinde de öğrenci ve velilerimize tek tek gereken desteği vereceğiz. Tercih döneminin sağlıklı geçirilmesi için bu döneme kadar sizlere bazı önerilerimiz olacak:

Diploma Puanlarınızı Onaylayın

21 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında adayların ais.osym.gov.tr sistemine giriş yaparak diploma puanlarını onaylamaları gerekiyor. Konuyla ilgili tüm detaylar ÖSYM’nin web sayfasındaki duyurular kısmında yer alıyor. Detaylar için tıklayınız... Konuyla ilgili okulunuzun rehber öğretmeni ile iletişime geçebilirsiniz.

Tercih Kılavuzunu İnceleyin

22 Haziran www.osym.gov.tr adresinde 2017 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ön bilgi vermek amacıyla yayınlandı. Tercih döneminde bu kılavuz güncellenmiş olarak yeniden yayınlanacak. Tercihlerle ilgili temel bilgilerin ve kuralların yer aldığı kılavuz incelenmelidir. Tercihlerle ilgili en doğru başvuru kaynağı bu kılavuz olacaktır.

Tercih Listenizde Yer Vereceğiniz Üniversiteleri Araştırın

Şimdiye kadar araştırma olanağı bulmadıysanız tercih listenizde yer vereceğiniz üniversiteleri araştırın. Tercih dönemine hazırlıklı ve ne istediğinizi bilerek girin. Üniversiteleri sadece akademik eğitimleri ile değil, yan dal-çift dal olanakları, yurtdışı bağlantıları, staj seçenekleri, kampüs yaşamı gibi çok boyutlu olarak değerlendirin.

Aileniz ile Planlama Yapın

Üniversite eğitiminin ekonomik boyutu da bulunuyor. Devlet-vakıf, burslu-ücretli, şehir içi-şehir dışı, ikinci öğretim, barınma, yurt, ulaşım gibi tercih döneminde önemli olan değişkenleri aileniz ile konuşarak belirleyin.

Tercih dönemi kariyer hayatınızın belirleyicisi olacak.

Yerleşeceğiniz üniversite ve bölüm özgeçmişinizde bir ömür boyu kimliğinizin bir parçası olacak. Bu nedenler tercih listeniz, puanlarınıza göre çıkarttığınız bir liste değil, sizi kariyer hedeflerinize ulaştıracak bir liste olmalı. Bu nedenle tercih listenizi oluştururken "Benim hayalim neydi? Hedefim neydi? İlgi alanlarım neler?” sorularını yanıtlayarak başlayın. Bu çerçeve sizlere daha doğru tercihler yapmanıza destek olacaktır.

Tercih döneminde görüşmek üzere...