DOĞA KOLEJİ DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA FİNALDE!

Doğa Koleji Hırvatistan’da "Dünya Şampiyonluğu"na koşuyor! Erişilmesi güç bir başarıya imza atan ve 6 dünya kupası bulunan Doğa Koleji, bir kez daha adını dünya finaline yazdırdı. Genç erkek basketbol takımımız, Hırvatistan'da düzenlenen 2017 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası yarı finalinde Almanya'yı 63-45 yenerek dünya kupasına bir adım daha yaklaştı. Büyük final 6 Mayıs'ta!

ETİKETLER : basketbol şampiyonası , dünya liseler basketbol şampiyonası , liseler dünya kupası , doğa koleji başarı , okul sporları , milli takım

Türkiye Liseler Arası Basketbol Şampiyonası'na bu yıl da Doğa Koleji damgasını vurdu. Genç kız ve genç erkek kategorilerinde mücadele eden takımlarımız Türkiye finalinden galip çıkarak, Türkiye Şampiyonu oldular. Dünya Şampiyonluğu için ise Hırvatistan’ın yolunu tutan takımlarımızın başarının bayrağını orada da bırakmadı. Genç erkekler kategorisinde takımımız, İsrail’i 60-38, Tayvan’ı 87-40, Bulgaristan'ı 76-54 yenerek çeyrek finale yükseldi. Genç kız kategorisinde ise temsilcimiz Çin’i 70-45, Şili'yi 78-26 mağlup ederek çeyrek finale adımızı yazdı. Çeyrek finalin ilk çapraz maçında Brezilya'yı 53-42 yenen genç kızlarımız çeyrek finalin ikinci maçında Sırbistan'a 50-41 mağlup oldu ve yarı finale çıkamadı. Genç kız basketbol takımımız Almanya takımı ile 5-6.'lık maçına çıkarak turnuvayı tamamlayacak.

Genç erkek takımımız çeyrek finalin ilk çapraz maçında Estonya'yı 80-60, ikinci maçında ise Yunanistan'ı son periyottaki etkili oyunuyla 75-70 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Yarı final maçında Almanya temsilcisini 63-45 yenen öğrencilerimiz Dünya Kupası finaline adını yazdırdı. Takımımız dünya kupası finalini 6 Mayıs Cumartesi saat 20.30'da Fransa ile oynayacak. Final maçı ISF (International School Sport Federation) resmi Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Ay yıldızlı formayla mücadele eden takımlarımızı tebrik ediyor, son maçlarında başarılar diliyoruz!

"Spor Doğa'nın olmazsa olmazlarındandır"

Başarının esas kaptanı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “TEOG-2 de 469 öğrencimizin tüm sorulara doğru yanıt vermesi ile akademik başarımızı bir kez daha kanıtladık. Bunun yanı sıra gelen spor başarılarımız ise bizi oldukça gururlandırmaktadır. Spor, Doğa’nın olmazsa olmazlarındandır. Bu başarımızı da yine Dünya Şampiyonluğu ile taçlandıracağız. Doğa’nın kahramanları öğrencilerime başarılar diliyor, kalbimin onlarla birlikte olduğunu bilmelerini istiyorum” dedi.

Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç Dağal, Doğa'nın son üç yılda üst üste hem kızlar hem erkeklerde Türkiye şampiyonluğunu kimseye bırakmadığını, erkeklerde ise son dünya şampiyonun yine Doğa Kolejini olduğunu hatırlatarak ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtmişti. Dağal, Hırvatistan’da oynanan maç ile iddiasının gerçekliğini gözler önüne serdi.