GURURLUYUZ! “DOĞA ÖĞRETMENİ GELİŞİM PROGRAMI” İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi ile BUYEM işbirliği ile hazırlanan "Doğa Öğretmeni Gelişim Programı" ilk mezunlarını verdi.

ETİKETLER : öğretmen eğitimi , doğa öğretmeni gelişim programı , boğaziçi üniversitesi , doğa koleji başarı

Dünyanın her gün değişen koşullar karşısında klasik kalıpları yıkarak, vizyonunu “Yaşam Boyu Gelişim” cümlesiyle tanımlayan Doğa Koleji, öğretmenleri için daha önce yapılmamış projelere imza atıyor. Boğaziçi Üniversitesinin saygın akademik kadrosu desteğiyle başlatılan ve 2 yıl süren Doğa Öğretmeni Gelişim Programı 23 Aralık'ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da düzenlenen bir törenle son buldu ve öğretmenlerimiz mezuniyet sevincini bir kez daha yaşadı.

İki yıl önce Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan "Doğa Öğretmeni Gelişim Programı" ile amacımız, Doğa Kolejinin ‘sektör liderliği’ vizyonu çerçevesinde, öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, hem bireysel, hem de kurumsal açıdan yarattığınız katma değeri arttırmalarına yardımcı olmaktı. Küreselleşen dünyada, öğretmenlerimizi ilerledikleri yolda desteklemenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. 21. yy yetkinliklerine sahip öğrencileri yetiştirebilmenin yolu yine 21. yy yetkinliklerinin gerekliliklerini yerine getiren öğretmenler ile mümkün olacağına inanıyoruz.

Buradan hareketle içeriği Doğa öğretmenlerine özel olarak hazırlanan eğitim programı sınıf eğitimleri, atölye çalışmaları, konuk konuşmacılar, proje ödevleri ve çeşitli öğrenme aktiviteleri ile zenginleştirildi. Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi, içerik ve kurgusu açısından sektörde benzeri olmayan “Doğa Öğretmeni Gelişim Programı” ile öğretmenlerinin hem akademik hem de bireysel gelişimlerine destek oluyor. Sektörde uzun soluklu olarak hayata geçirilen bu proje ile yine sıra dışı bir anlayışı sektöre kazandırmış olduk. Biz de 2 yıl süren bu gelişim yolculuğunu başarıyla tamamlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.