GURURLUYUZ! GENÇ BAYAN VOLEYBOL TAKIMIMIZ DÜNYA 3.SÜ!

2018 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Acıbadem Kampüsü Genç Bayan Voleybol Takımımız, Brezilya temsilcisini set vermeden yenerek 3.lük kupasının sahibi oldu!

ETİKETLER : türkiye şampiyonası , okul sporları , lise sporları , başarı , acıbadem doğa , voleybol eğitimi , doğa koleji başarı , dünya liseler voleybol şampiyonası

Doğa Harikaları bu yıl da Dünya Kupası heyecanını yaşadı ve yaşattı. Öğrencilerimiz, 2-10 Haziran tarihleri arasında  Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen  2018 Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası'nda milli formayı giyerek ülkemizi temsil eden genç sporcularımız son turda Brezilya temsilcisini 25-18, 25-19, 25-22'lik set skorlarıyla yenerek "Dünya 3.sü" oldu. Şampiyonanın en iddialı takımlarından olan Brezilya'yı set vermeden geçen öğrencilerimiz ve antrenörlerimiz büyük sevinç yaşadı.

Şampiyonanın ilk maçında  Lüksemburg temsilcisini 25-5, 25-13 set skorlarıyla 2-0 yendi. 4 Haziran saat 11.30'da oynanan kinci maçta Doğa'nın rakibi Bulgaristan'dı. Genç kızlarımız Bulgaristan temsilcisini de 25-5 ve 25-21'lik set skorlarıyla 2-0 mağlup ederek Belçika maçını bekledi. Takımımız gruptaki son maçında Belçika’yı da 25-7, 25-8'lik setlerle 2-0 yenerek bir üst tura çıktılar.

Tek maçlık eleme turunda Polonya'yı da 2-0'lık skorla geçen öğrencilerimiz 7 Haziran'da oynanan çeyrek final maçında ev sahibi Çek Cumhuriyeti'ni 25-22, 25-20'lik setlerle 2-0 yendi ve yarı finale adını altın harflerle yazdı. Yarı final maçında şampiyonanın iddialı ekiplerinden Sırbistan'la sahaya çıkan öğrencilerimiz karşılaşmayı 2-1 kaybederek dünya finali şansını kaçırdı. Genç bayan voleybol takımımız, 9 Haziran'da Brezilya temsilcisi ile üçüncülük maçına çıktı ve rakibini 3-0 yendi.

İstanbul şampiyonu olarak Antalya'da düzenlenen 2018 Türkiye Liseler Voleybol Şampiyonası'nda okulumuzu ve İstanbul'u temsil eden Acıbadem Kampüsü Genç Bayan Voleybol Takımı, büyük finali de başarıyla geçti. 6 Mayıs akşamı Antalya'da oynanan final maçında  Ankara temsilcisi Okyanus Kolejini 3-2 yenen başarılı sporcularımız oynanan final sonrası takım oyuncuları ve antrenörlerimiz büyük coşku yaşadı. Doğa Koleji, bu kategoride 6. kez Türkiye kupasını müzesine götürdü.

Dünya Şampiyonluğu Doğa'da Bir Gelenektir!

Doğa Koleji öğrencilerinin takım sporlarında 7 "Dünya Kupası" bulunuyor. Doğa’nın başarılı sporcuları daha önce; 2009’da genç erkekler basketbol, 2013’te genç bayan basketbol, 2014’te genç bayan voleybol ve hentbol, 2015’te genç erkek basketbol, 2016'da genç erkek voleybol ve 2017 genç erkek basketbol kategorilerinde dünya kupasını ülkemize kazandırmıştı. 2017'de genç bayan basketbol takımımız dünya şampiyonasını 6. olarak tamamlamıştı. Genç bayan voleybolda 2014 yılında Dünya Şampiyonu olan Doğa Koleji 2008'de yine bu kategoride dünya 3.lüğünü kazandı.