KAYSERİ GENELİNDE DÜZENLENEN DOĞA KOLEJİ SATRANÇ TURNUVASI GERÇEKLEŞTİ

24-25 Mart tarihlerinde Kayseri kampüsünde düzenlenen Doğa Koleji Dünya Su Günü Satranç Turnuvası'nda centilmenlik ve dostluk rüzgarları esti.

ETİKETLER : satranç , turnuva , chess , tsf , kayseri satranç , satranç eğitimi , kayseri doğa koleji

Kayseri’de ilk kez yapılan turnuvaya yüksek katılım gösteren misafirlerimiz 6 tur boyunca heyecanla sonuçları beklediler. Kazanma coşkusunun yanı sıra kaybetmeyi kabul etme tecrübesi de yaşandı. Ödül töreninde; öğrencilerimizin müzik dinletisi ve açıklanan sonuçlarla öğrenciler sahnede coşku ve kazanmanın haklı gururunu yaşadı. Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuva TSF'nin görevlendirilen ve Türkiye şampiyonasında da görev alan 15 hakemi tarafından yönetildi. Sonuçlar UKD hesaplamaları için TSF'ye gönderildi ve kazananlar yine TSF tarafından belirlendi.

Bir satranç maçı bilgi, zaman ve psikoloji ile kazanılır. Turnuva süresince bu üç etkeni doğru kullanabilme yeteneği gelişen sporcuların kazancı daha kolay yakaladığını gözlemledik” diyen Satranç Bölüm Başkanı Beyhan Somalı, sporcuları kutlayarak başarılarının devamını diledi. Somalı, organizasyonda görev alan ve üstün performans gösteren Doğa Koleji satranç öğretmenleri ve antrenörlerine de ayrıca teşekkür etti.