LİSE 9 ve 10. SINIFLARIN YARIŞTIĞI AKIL OYUNLARI'NDA FİNAL HEYECANI

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ülkemizin her köşesinden Doğa öğrencilerinin yarıştığı "Akıl Oyunları Yarışması" finali Ataşehir kampüsümüzde yöneticilerimizin de katılımıyla gerçekleşti.

ETİKETLER : akıl oyunları , doğa koleji matematik , lise matematik , doğa koleji yarışma , analitik düşünce , zeki salih akbay , mahmut oyman , ataşehir doğa

Lise Matematik Bölümünün düzenlendiği "Akıl Oyunları" yarışmasının ilk aşamasına Doğa Kolejinin 81 lise kampüsünde eğitim gören 4116  9. sınıf ve 3663 10.sınıf öğrencisi katılım gösterdi. Büyük rekabetin yaşandığı yarışmanın birinci aşamasında öğrencilerimize çoktan seçmeli sınav uygulandı. İlk aşama sonunda her kampüsten üç kişilik Akıl Oyunları takımları belirlendi. Yarışmanın ikinci aşamasında öğrencilerimize e-doğa üzerinden online sınav uygulandı ve finale kalan öğrenciler belirlendi. Yarışmanın son aşaması ise Akıl Oyunları Türkiye finali Ataşehir 1 kampüsünde gerçekleştirildi ve bölge finalisti olarak gelen takımlar kıyasıya yarıştı.

9. sınıflar Akıl Oyunları Türkiye finalistleri; Sakarya, Ankara Çayyolu, Ankara Eryaman, Yalova, İzmir Mavişehir 1, Lüleburgaz , Ataşehir 3, Halkalı 2, Kartal, Çekmeköy, Aydın, Gaziantep, Şişli, Nazilli kampüsleri olarak belirlendi.

Birinciliği Ankara Çayyolu kampüsümüzden Derya Kaptan, Ayberk Demircan ve Kaan Yüksel, ikinciliği Ankara Eryaman Kampüsümüzden Rumeysa Yağmur Özkan, Arda Polat ve Furkan Tuncer, üçüncülüğü ise Yalova kampüsümüzden Kutay Güngör, Zeynep Şemenoğlu ve Kemal Ata Demir kazandı.

10.sınıflar Akıl Oyunları Türkiye finalistleri; Antalya, İnegöl, İzmir Mavişehir 1, Manisa, Ataşehir 3, Ankara Çayyolu,  Sakarya, İzmir Mavişehir 3, Düzce, Tuzla, Ataşehir 1, Ordu, Halkalı 2, Diyarbakır, Çorum kampüsleri olarak belirlendi. Birinciliği Antalya kampüsümüzden Muhammet Umut Rahmanoğlu , Kerem Ceylan ve Ece Şeker, ikinciliği Halkalı 2 kampüsümüzden Perkin Mete Köşkeroğlu , Anıl Sancar ve Yaren Çakır, üçüncülüğü ise Mavişehir 1 kampüsümüzden İlkim Doğan , Berkay Saldamlı ve Kayra Uzunoğlu kazandı.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Akademik Direktörümüz Salih Zeki Akbay’dan, finalist öğrenciler ödüllerini Doğa Koleji Lise Koordinatörü Gürkan Pişkin’den aldılar. Yönetim Kurulu Eğitim Baş Danışmanı Mahmut Oyman 9. sınıflardaki Akıl Oyunları'nda öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlere sertifika verirken, 10. sınıflardaki Akıl Oyunları'nda öğretmen ve öğrencilere kısa bir konuşma yaptı.

“Doğamızda Matematik Var.”

Doğa Koleji Lİse Matematik Bölüm Başkanı Arzu Uz, öğrencilerimizin zihinsel kapasiteleri ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan yarışmada, öğrencilerimizin hem eğlenceli vakit geçirdiklerini hem de analitik düşünme teknikleri ile tanıştıklarını ifade etti. Bu yarışma sayesinde öğrencilerimizin, strateji geliştirme, sorun çözme ve planlama yapma gibi yeteneklerini geliştirdiklerini belirtti.

Finalde yarışan ve ilk üç dereceyi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.