ÖĞRENCİMİZ ASYANİL KOÇYİĞİT, NOBEL KİMYA ÖDÜLLÜ TÜRK BİLİM İNSANI PROF. DR. AZİZ SANCAR İLE RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTİRDİ!

Doğa Koleji Mersin kampüsü öğrenci meclis başkanımız Asyanil Koçyiğit, 2015 Nobel Kimya ödülünü alan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile öğrencilerimizin kariyer yolculuklarına ışık tutacak röportaj gerçekleştirdi.

ETİKETLER : t-mba eğitimi , doğa anadolu lisesi , doğa lise eğitimi , aziz sancar , doğa liseleri , saynil koçyiğit

2015 Nobel Kimya Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, meclis başkanımız ile yaptığı röportajında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Amerika’da devam eden eğitim hayatı ve yaşadığı zorlukların üstesinden nasıl geldiğini anlattı. Biyokimya ve biyofizik alanında yaptığı çalışmalardan bahsederek başarısının sırrının çok çalışmak ve Türk dünyasını temsil etme düşüncesi olduğunu belirtti. Öğrencilerimize vereceği en önemli tavsiyenin temel bilimleri iyi öğrenmek olduğunu vurgulayarak öğrencilerimize bilim yapma özgürlüğünün verilmesi gerektiğini belirtti.