TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL t-MBA GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON SEMİNERİ KONUĞUMUZ OLDU!

12 Kasım Perşembe günü t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri kapsamında canlı yayında konuğumuz olan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal öğrencilerimize girişimcilikle ilgili onları yüreklendiren paylaşımlarda bulundu.

ETİKETLER : t-mba eğitimi , doğa anadolu lisesi , doğa lise eğitimi , girişimcilik , liderlik akademisi , lisede inovasyon , prof. dr. hasan mandal , tübitak başkanı

t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri'nin ilk konuğu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal canlı yayında tüm İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencilerimizle bir araya geldi. Kartal kampüsü t-MBA öğretmenimiz Gülhan Kalyoncu moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında Kartal kampüsü öğrencilerimiz Sena Yakut ve Baran Ata Beşirli girişimcilik ve araştırma projeleri ile ilgili merak ettiklerini Sayın Mandal ile paylaştılar.

Sayın Mandal olgunlaşan alanlar ve teknolojideki değişimlerin, özellikle eğitim teknolojilerindeki gelişmelerin, heyecan verici olduğunu aktardı. Geniş bir ağa sahip olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nde hızla gelişen yükselen teknoloji ile eğitim veriliyor olduğunu gözlemlediğini belirtti.

TÜBİTAK Başkanı Sayın Mandal: “İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nde uyguladığınız girişimci ve yenilikçi eğitim programınız t-MBA Eğitim Modelinin kariyer planlamanıza yönelik çalışmalar yapmakta olduğunu görüyorum. Bu gibi yenilikleri görmek ve bunları konuşmak gerek. Genç araştırmacıların girişimcilik ekosisteminde var olması için okulunuzun çabalarını biliyor ve heyecanla izliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK ve öğrencilerimizle bilim fuarları, bilim söyleşileri, bilim şenlikleri vasıtası ile ortak bir noktada buluştuklarını ve buluşmaya devam edeceklerini belirtti. TÜBİTAK Başkanı Sayın Mandal: “Aldığınız Proje Temelli eğitimlerle geleceği şekillendirecek ve geliştirecek olanlar sizlersiniz. TÜBİTAK olarak biz, siz öğrencilerimizin proje tabanlı çalışmalarda yer almasını destekliyoruz. Proje temelli yaklaşımla yetişiyor olmanızı ve yeni fikirlerinizi çok kıymetli buluyorum.” dedi.

Öğrencilerimize geleceğe ilişkin kıymetli tavsiyelerde bulunan Sayın Mandal: “Gelecekteki siz, bensiniz. Hiçbir zaman çalışmanın ötesinde başarı kabul etmedim. Sizlerin de başarısızlığı kabul etmenizi önermem. Yükselen teknolojileri kullanarak işbirlikçi olmaya ve iş geliştirmeye açık olalım. Milli Teknoloji Hamlesi ile teknoloji kullanan değil teknoloji üreten bir ülke olmalıyız. Sizler aldığınız derslerle Dijital Dönüşüm, STEAM, Büyük Veri, Finansal Okuryazarlık gibi tematik alanlara geçişimizi doğru anlamışsınız ve bu alanda daha da gelişip her birlikte ülkemizi geliştireceğiz.” dedi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Youtube hesabında izlenebilecek t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerimiz Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yayınımızda gençlerle bir araya gelmekten memnuniyetini dile getirmesi ile son buldu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: “Geleceğimiz için girişimcilik ve insan kaynağımız çok kritik. Bu vesile ile sizlerle buluşmaktan, görüşlerimi paylaşmış olmaktan ve çabanızı  görmekten memnun olduğumu ifade edebilirim.” dedi.