ANKARA ERYAMAN BİLİM KAMPÜSÜ - OKULLAR - DOĞA KOLEJİ

OKULUMUZ

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise gruplarında "Bilim Konsepti" ile eğitim veren Ankara Eryaman Bilim Kampüsü modern eğitim tekniklerini kullanarak bilim ufku geniş, katılımcı, özgüveni sağlam kültürel ve teknolojik birikimin egemen olmasını sağlayacak, aydın ve yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Bilimle İç İçe Eğitim

Doğa Okulları Bilim okullarıyla öğrencilerin merak ve öğrenme arzusunu geliştirmeye ve zenginleştirmeye yönelik fiziksel ve akademik imkanları sunuyor.

Doğuştan bireylerde var olan merak ve öğrenme yetisi akademik çalışmaların yanında deneysel çalışmalarla desteklendiği bilim konseptli Doğa Kampüsleri öğrencilerin bilimsel düşünme süreçlerinin de gelişmesini sağlar. Böylece çocuklar analitik düşünme yetilerini ilerleterek sentez yapma yeterliliklerini artırır. Bilim konsepti pek çok alanda deneyim ortamı ve yaşantısı sunarken çocukları sınırlı dünyalarından, dar bakış açısından, yalın düşünmekten ve tek boyuta odaklanmaktan uzaklaştırır. Onları daha geniş yelpazede, esnek, geniş ve içinde bulunduğu dünyadaki sorunlara karşı daha duyarlı davranmay teşvik eder. Mevcut durumları koşulsuz ve şartsız bir şekilde kabul etmek yerine, sorgulamaya iter.

Bilim yolu ile disiplinli, sağlıklı ve kaliteli yaşam becerilerini edinmesine kaynaklık eder. Bilim konsepti okulların eğitim içerikleri öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkına varmalarına ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaya yönelik oluşturulur.

Bilim Konsepti ile Global Bakış Açısı

Bireyin dünya çapında bir bakış açısına sahip olabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi birikiminin büyük bir kısmı, lise çağlarını kapsayan zaman diliminde ediniliyor. Bu dönemdeki gözlemler, ileriki dönemlerde ortaya çıkacak olan değişimler için daha kalıcı bir birikim oluşturuyor. Bu yaşlarda edinilen bazı bilgilerin zihinde tartılması, uluslararası gelişmelere göre yeniden yorumlanması bazen zaman alıyor. Bazı bilgilerin iyice tartılıp yeni çıkarımlar yapılması için zaman gerekiyor. İşte bu zaman; lise düzeyinde başlayan eğitimle sağlanabiliyor. Öğrenci gelişimini tamamlayana kadar defalarca edindiği bilgileri tartma ve doğru genellemeler yapma olanağına sahip oluyor.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Anaokulu   İlkokul   Ortaokul   Lise