PROJE BAŞARILARI - BAŞARILARIMIZ - DOĞA KOLEJİ

PROJE BAŞARILARI

Bilimsel Çalışmalarımızla Uluslararası Ödüller Alıyoruz

Amerika’da Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen IJAS (International Journal of Science and Arts) Akademik Konferansı’na davet alan öğrencilerimiz, 22-26 Mayıs tarihlerinde bilimsel proje sunumlarını gerçekleştirdiler. Harvard Medical School Konferans salonunda düzenlenen bu önemli organizasyona katılma başarısı gösteren proje öğrenci ve öğretmenlerimiz uluslararası alanda saygınlığı yüksek olan sertifikayı almaya hak kazandılar. Ayrıca öğrencilerimizin hazırladıkları bilimsel projeler uluslararası IJAS Bilim Dergisi’nde yayınlanarak, gelecekte bilim adına yapılacak araştırmalarda kaynakçalar arasındaki yerini alacak.

TÜBİTAK Proje Yarışmalarında Yıldızımız Parlıyor

Doğa Koleji Antalya Bilim Kampüsü öğrencisi Defne Güvendik, “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda teşvik ödülü kazandı. Doğa’ya ödül “Akdeniz Hurması” ile geliştirilen proje ile geldi. Doğa Koleji öğrencisi Dene Güvendik, “Ultrasonik Homojenizatör ile Farklı Çözgen Sistemleri Kullanarak Akdeniz Hurması Kabuğu Bileşenlerinin Ekstraksiyonu ve Antibakteriyel Etkinliğinin Belirlenmesi” projesi ile finalde yarışan 96 proje arasında teşvik ödülü almaya hak kazandı. Proje ile, yüksek frekanslı ses dalgaları ile meyve kabuğundaki bileşenlerin hızlı, çevre dostu ve kullanışlı bir şekilde ekstraksiyonu amaçlandı.

Öğrencilerimiz Bilimsel Projeleri İle Rekor Kırıyor

Öğrencilerimizin bilimsel proje yarışmalarına katılmalarını destekliyoruz. Bu yaklaşımımızın meyvelerini birçok ödül ile topluyoruz. Yıllardır uluslararası proje yarışmalarında büyük başarılara imza atıyoruz, üst üste altın madalyalar kazanıyoruz. Her yıl artan sayıda uluslararası proje üreten öğrencilerimiz başarılarıyla bilim dünyasında adlarından söz ettiriyor. I-Sweeep, Genius, Mostratec, Inespo gibi dünyanın saygın yarışmalarına öğrencilerimizin projeleri kabul ediliyor ve ödüllendiriyor.

• 2017 TÜBİTAK Oratokul Proje Yarışmalarında Teşvik Ödülü
  • URFODU Uluslararası Bilim Temelli Bilgi Yarışması final etabından 3 altın ve 2 gümüş madalya
  • Harvard Medical School'da 20 Bilimsel Proje Sunumu ve Başarı Sertifikası
  • CERN tarafından düzenlenen 2017 Beamline for Schools Yarışmasında Dünya 2.'liği