Öğrenciler, liderlik vasıflarını ve ekip çalışması ruhunu lise çağında kazanarak, iş hayatına hazır bireyler olarak yetişmek için iki gün süren ‘Eğitim Kampı’nda bir araya geldi. Geleceğin liderleri, iş ve eğitim dünyasının liderleriyle online buluştu.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı ilkokul, ortaokul ve lise kademesi için online akademik değerlendirme sınavı yapılacak. Kayıtların kontenjanlarla sınırlı ve ücretsiz olan sınava Türkiye genelindeki tüm 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri katılabilecek.

Koronavirüs gölgesinde yaklaşık iki ay önce açılan okullar, bugünden itibaren 9 günlük ara tatile giriyor. 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 eğitim-öğretim yılında, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar için 21 Eylül’de aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime geçildi.

Okullarda, 18 milyon öğrenci için bugünden itibaren ara tatil başlıyor. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrencilerin çoğu, uzun süre ekran karşısında hareketsiz kaldı. O nedenle öğrencilerin dinlenmesi ve spor yapması gerektiğini belirten uzmanlar, dışarıda geçirilecek zamanlarda ise kalabalık ortamlara girilmemesi uyarısında bulunuyorlar

İSTANBUL, (DHA)- TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerlerinin ilk canlı yayın konuğu olacak. Online yayında öğrencilerle bir araya gelecek olan Prof. Dr. Mandal, öğrencilerin lise çağında girişimcilik becerileri kazanması için önerilerde bulunacak.

İzmir’de meydana gelen depremin üzüntüsünü yaşayan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji t-MBA Liderlik Akademisi öğrencileri, bölgeye yardım için harekete geçti.

İzmir’de gerçekleşen depremin üzüntüsünü yaşayan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji t-MBA Liderlik Akademisi öğrencileri, deprem bölgesine yardım için harekete geçti.

Sabah Yazarı Yavuz Donat'ın, Giresun'da 3 lise, 1 yatılı okul kütüphanesinin acil kitap desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etmesi sonrası harekete geçen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri, bölgede etkilenen okulların kütüphaneleri için 15 bin adet kitap topladı.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji t-MBA Liderlik Akademisi öğrencileri, Hatay’da meydana gelen yangında yok olan ormanlar için ‘Bir Fidan Bin Nefes’ projesini başlattı. Öğrenciler, Hatay’da yanan ormanların yeniden yeşillendirilmesi ve doğaya kazandırılması için 40 bin adet fidan bağışı hedefliyor.