5.11.2014 | Doğa Koleji

BIATHLON ŞAMPİYONU DOĞA KOLEJİ

Sporun her dalında faaliyet gösteren ve sayısız başarılara imza atan öğrencilerimizden Dora Nusretoğlu 2014 Yaz Biathlon Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Ankara Çayyolu Doğa Kampüsü öğrenilerimizden Dora Nusretoğlu bu başarısıyla Modern Pentatlon aday milli takımına davet edildi. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Biathlon Nedir?

Biatlon, kayaklı koşu ile tüfekli atışın bir araya getirildiği kış sporudur. Sporun 18. yüzyıl İskandinavya'sına dayanan askeri kökenleri vardır; Askerlerin uzun Norveç ve İsveç'in sınır arasında devriye gezerken iyi nişan almaları ve hızlı kayabilmeleri gerekiyordu. Bireysel, sprint, takım, takip ve toplu çıkış etkinlikleri vardır. Tüm engebeli parkurlardaki turlarda, yarışmayı ve atış mesafeseindeki hedeflere ateş etmeyi içerir.