Haber ve Etkinlikler

YKS'YE KISA BİR ZAMAN KALA ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR

Liseden mezun olan öğrencilerimizin üniversiteli olma yolunda son bir dönemeç olan YKS’ye kısa bir süre kaldı. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Lise Koordinatörlüğü bu sürenin nasıl değerlendirileceği, YKS günü ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ETİKETLER : yks 2020 , evde sınava hazırlık , yks ne zaman , ayt , tyt , yükseköğretim kurumları sınavı , yks baraj puanı , yks hazırlık , üniversiteye hazırlık , yks rehberlik

Sınava Psikolojik Hazırlık

Son günlerde ğrencilerimizin sınava psikolojik olarak hazırlık yapmaları oldukça önemlidir. Olumlu düşünmek, başaracağına inanmak, sınava ilişkin duygu ve düşüncelerimizi fark etmek ve bunları yönetebilmek sınava ilişkin yapabilecek en önemli hazırlık olacaktır.

Geriye dönüp keşke daha çok çalışsaydım, yeterince çalışamadım, zaten deneme sınavlarında istediğim puanları alamıyorum şeklinde olumsuz düşüncelere sahip olmak fayda sağlamayacak aksine sınava ilişkin motivasyonu da olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle elimden geleni yapacağım, başarabilirim, deneme sınavlarında yaptığımdan daha iyisini yapacağım, elimden gelen gayreti göstereceğim şeklinde düşünmelerine destek olmalıyız. 

Son Günlerde Çalışma Temposu

Son günlerde her gün tam sınav saatinde deneme sınavı çözmek, son yıllarda uygulanmış sınavları çözmek ve sonrasında doğru, yanlış ve boş sorularımızı analiz ederek tekrar çalışmaları yapmak yeterli olacaktır. Öğrencilerimiz isterlerse son gün de ders çalışabilirler. Uzmanların ve bizim önerimiz son günü öğrencilerimizin dinlenmeye ayırması ya da kendini yormadan ders çalışmasıdır.

Rutinlerimizi ve Sağlığımızı Korumak

Özellikle son günlerde sabah erken kalkmak, kahvaltı yapmak, sınav saati olan 10.15’te soru çözmek, akşam da geç saatlere kalmadan uykuya geçmek, biyolojik saatimizi düzenlemek sınav günü öğrencilerimizi kendilerini daha enerjik, sağlıklı hissetmelerine, dikkatlerini daha iyi toplamalarına yardımcı olacaktır. Sınava kadarki süreçte öğrencilerimizin kişisel hijyenlerine ve sosyal mesafelerine özen göstermeleri her zaman olduğu gibi önemlidir. Son günlerde ev rutininde vakit geçirmek yeterlidir. Dışarıda yemek yemekten, ağır fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Sınava Gireceğimiz Binaları Önceden Görmek

Öğrencilerimiz sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binalarında bulunmalıdır. Sınava girilecek binayı önceden görmek sınav sabahı nasıl hareket edeceğinizi, hangi rotayı kullanacağınızı, evden kaçta çıkmanız gerekeceğini belirlemenize yardımcı olacağı gibi kendinizi daha güvende hissetmenize de yardımcı olur.

Sınav Sabahı Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler

Öğrencilerimiz sınav giriş belgeleri (renkli ya da siyah beyaz, ancak öğrenci fotoğrafı görünür olmalı), kimlik kartları (TC kimlik kartı, nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli pasaport) yanlarına almalıdır. Sınava sadece pet şişe içinde su götürebilir. Maske ve dezenfektan sınavda temin edilecektir. Ancak öğrencilerimiz kendi maskesini ve dezenfektanını sınava götürebilir.

Cep telefonu, çağrı cihazı, hesap makinesi, cetvel, pergel, karalama kağıdı, defter, kitap, çanta, cüzdan, saat, para, kemer, toka, boncuklu/ boncuksuz toplu iğne, güneş gözlüğü gibi hiçbir eşyayı sınav salonuna kabul edilmeyeceğini unutulmamalıdır. Ayrıca ÖSYM’ye önceden bildirilmediği takdirse alçı, bandaj, atel, ilaç gibi hiçbir sağlık malzemesi ile sınav salonuna kabul edilmeyeceğinizi hatırlatmak isteriz.


Sınav Anı ile İlgili Hatırlatmalar


Sınavda sosyal mesafeye göre oturduktan sonra maskelerini çıkarabilirler. Sınav gözetmenlerinin ve salon görevlerinin yönergelerini dikkatlice dinlemeli ve yönlendirmelerine uymalılar. Sınav anında sınav salonunu ayrılamayacakları için sınavdan önce buna göre önlem almalılar.


TYT ve AYT Sonrası


TYT, Cumartesi günü; AYT ise Pazar günü uygulanacağından öğrencilerimizin Cumartesi gününü de nasıl geçireceğini planlamalıdır. Cumartesi günü sınav sonrası öğrencilerimiz sınavla ilgili konuşmak istemeyebilir, bu durum anlayışla karşılanmalıdır. Cumartesi günü TYT sorularını tartışmak sınav öncesi erken bir yorum olacaktır. ÖSYM’nin sınav soruları ve cevap anahtarını yayınladıktan sonra sınavın nasıl geçtiği ile ilgili yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır. Cumartesi günü dinlenmek, AYT için enerji toplamak ve rutin bir gün geçirmek yeterli olacaktır.


Sınav Sonuçlarının Açıklanması ve Tercih Dönemi


YKS sonuçları 28 Temmuz günü açıklanacaktır. Öğrencilerimiz sınav sonuçlarını ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecektir. Sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından öğrencilerimize tercih danışmanlığı hizmeti verilecektir. Öğrenci ve velilerimizle iletişime geçecek ve randevulu bir şekilde tercih danışmanlığı görüşmelerine başlayacağız.

Siz değerli velilerimize de süreç boyunca verdikleri destek için teşekkür ederiz.

Tüm öğrencilerimize YKS’de başarılar dileriz.

Tercih döneminde yeniden görüşmek üzere,

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL