AKIL OYUNLARI YARIŞMASINDA İLK ETAP TAMAMLANDI

9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz için düzenlediğimiz geleneksel Akıl Oyunları yarışması 91 kampüsümüzde 7470 öğrencimizin katılımı ile gerçekleşti.

ETİKETLER : akıl oyunları , doğa koleji matematik , lise matematik , doğa koleji yarışma , analitik düşünce

Doğa Koleji Lise Matematik Bölümü’nün 9. ve 10. sınıflara yönelik düzenlediği Doğa Koleji Liselerarası Akıl Oyunları Yarışması‘nın ilk aşama sınavı 9. sınıflar için 21 Kasım’da 9. sınıflarımızdan 3248 öğrencinin ve 10. sınıflar için 28 Kasım’da 10.sınıflarımızdan 4222 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz zihinsel kapasiteleri ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan Akıl Oyunları Yarışması’nda öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirecek hem de analitik düşünme teknikleri ile tanıştılar.

Yarışmanın 9. sınıflar için 21 Kasım’da düzenlenen 1. aşamasında Doğa Kolejinin bütün kampüslerindeki 9.sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli yazılı sınav uygulandı. 1. aşama sonunda her kampüsün üç kişilik Akıl oyunları takımları belirlendi. 2. aşamada 20 Şubat’ta e-doğa üzerinden online sınav uygulanacak ve Türkiye finalistleri seçilecek.

Yarışmanın 10.sınıflar için 28 Kasım’da düzenlenen 1. aşamasında Doğa Koleji’nin bütün kampüslerindeki 10.sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli yazılı sınav uygulandı. 1. aşama sonunda her kampüsün üç kişilik Akıl oyunları takımları belirlendi. 2. aşamada 27 Şubat’ta e-doğa üzerinden online sınav uygulanacak ve finalistler seçilecek.

1. aşamaya katılan tüm öğrencilerimize katılım sertifikası verilirken, okul takımına seçilen 3 öğrencimize başarı sertifikaları kampüslerimizde törenle verildi. Takımlarımıza sonraki aşamalarda başarılar diliyoruz.