BÖLÜM BAŞKANLARIMIZ ONLINE KAMPÜS ZİYARETLERİNE BAŞLADI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, uzaktan eğitim sürecinde Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde online kampüs ziyaretlerine başladı.

ETİKETLER : online eğitim , doğa'm evimde , uzaktan eğitim , kampüs ziyareti , doğa koleji eğitim

İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinin tüm branşlardaki bölüm başkanları tarafından gerçekleştirilen ziyaretler sırasında, ders gözlemleri online yapılıyor. Canlı derslerle ilgili gözlem notları objektif bir şekilde değerlendiriliyor. Online dersler değerlendirilirken; ders anlatım yöntem ve teknikleri, öğrenci-öğretmen etkileşimi, kamera ve mikrofonu doğru ve zamanında kullanma becerileri, zamanın etkin kullanımı, soru sorma ve söz hakkı verme konusunda öğrenciye fırsat tanınması, bilişim teknolojilerinin aktif kullanımı gibi birçok kriter göz önünde bulunduruluyor. Öğretmenlere ve okul yöneticilerine gözlemlerle ilgili geri bildirimde bulunarak, e-doğa online eğitim sistemi ve akademik altyapısı daha etkin hale getiriliyor.

Tüm akademik planlamalarını ve akademik takvimini uzaktan eğitim sürecine uygun biçimde ve öğrencilerin akademik ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde tasarlayan Doğa Koleji, e-doğa platformundaki canlı dersleri Web 2.0 araçlarını kullanıp oyunlaştırarak etkileşimli hale getiriyor.

Eğitim faaliyetleri uzaktan devam ettiği için ölçme değerlendirme süreçleri online deneme sınavlarıyla destekleniyor. Danışman öğretmenler, öğrencilerin akademik gelişimini yakından izliyor.