DOĞA KOLEJİ GİRESUN KAMPÜSÜ AÇILIYOR

Eğitimin Türkiye’deki lideri Doğa Koleji, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Giresun Kampüsü’nü açıyor. Giresun’da eğitim vizyonunu yeniden yapılandıran Doğa Koleji Giresun Kampüsü, 8 yeni kampüsten biri olacak.

ETİKETLER : giresun kampüsü , ali rıza lüle , giresun kolej , ingilizce eğitimi

Giresun Doğa Koleji Kurucu Ortağı ve Temsilcisi Volkan Dündar, Kurucu Ortaklar Aykut Gezmiş ve Hakan Karaahmet, eğitime yaptıkları yatırımla Doğa Kolejinin güçlü akademik kadrosunu ve proje modelli eğitim anlayışını Giresun’a taşımış oldu.

Doğa Koleji, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında açacağı Giresun Kampüsü ile birlikte öğrenci sayısı hedefini 90 bine, kampüs sayısını 130’a çıkarıyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere eğitimin her kademesinde hizmet verecek olan Giresun Kampüsü, tam donanımlı yapısıyla öğrencileriyle buluşuyor.

Doğa Koleji Giresun Kampüsü’nde düzenlenen basın toplantısına katılan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, Lisanslı Okullar Direktörü Serkan Karabulut, Akademik Direktör Sanem Hüner, Karadeniz Bölge Sorumlusu Kerem Özdemir, Giresun Doğa Koleji Kurucu Ortağı ve Temsilcisi Volkan Dündar, Kurucu Ortakları Aykut Gezmiş ve Hakan Karaahmet, Giresun Kampüsü Okul Yöneticileri Adem Bıçakçı ve Alaeddin Çulfaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fark Yaratan Eğitim Programlar

Akademik alandaki başarıları ve akademik kadrosu, yabancı dil eğitimi, sanatsal, sportif ve sosyal faaliyetleri, kendi eğitim materyallerini oluşturması gibi birçok özelliği Doğa Kolejinin tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Öğrenciler, fark yaratan eğitim yöntemleriyle geleceğe doğru şekilde hazırlanıyorlar.

Genel Müdür Ali Rıza Lüle:Öğrencilerimiz, küçük yaşta aldıkları İngilizce eğitimi, lisede Doğa’ya özgü t-MBA modeli, kodlama ve robotik dersleri ile geleceğin liderleri olarak yetişiyor. Öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda performans sporlarına yönlendirerek ilgilendikleri branşların yaşam kültürlerini tanıtıyoruz. Eğitim, öğrencinin entelektüel ve sosyal gelişimini desteklerken kişiliğini de biçimlendirmelidir” dedi.

Yabancı dil eğitimlerini sosyal yeterlilik çerçevesinde şekillendirdiklerini aktaran Genel Müdür Lüle, “Yabancı dil eğitiminin temelden başlaması gerektiğine inanarak, öğrencilerimizin anaokulu çağından itibaren yabancı dil ile iç içe olmalarını sağlıyoruz. Anaokulunda başlayan İngilizce eğitimlerimiz haftada 20 saati buluyor. Global düşünme yetisi kazanan öğrencilerimizin çok yönlü olması için tüm gayretimizi gösteriyoruz” dedi.

Teknoloji Dünyasının Kapılarını Araladılar

Proje modelli eğitim aracılığıyla, okulda edinilen bilgilerin projeye; bilimsel araştırma basamaklarının ise uygulamaya dönüştürülmesi; sorgulayan, yaratıcı, strateji üreten bireyler yetiştirilmesine olanak tanıyor.

Genel Müdür Lüle, “Bilimsel araştırma projeleriyle dereceler elde eden öğrencilerimiz, bu yıl özel okullar arasında yeni bir rekora imza atarak TÜBİTAK için 1000’in üzerinde proje geliştirdi. Sayısı 6 bini aşan Doğa Koleji öğrencisi bilim ve teknoloji dünyasının kapılarını araladı. Teknoloji üreten öğrencilerimiz bizim için gurur tablosu yaratıyor” dedi.

Öğrenme Ortamları Başarıyı Getiriyor

Giresun Kampüsü 40 standart, 13 konsept dersliği, 12.500 metrekare kapalı alan içinde sunduğu tesis olanaklarıyla, öğrencilerin fiziksel ve sosyal gelişimini destekliyor. Basketbol ve voleybol sahası, mini futbol sahası ve tenis kortunun yanında, hayvan barınağı, havuzbaşı kafeterya ve sosyal tesis gibi dinlenme alanları; öğrencilerin ders dışındaki zamanı kaliteli bir şekilde geçirmesini sağlıyor.

Kampüste; robotik kodlama, 3D kinetik, akıl oyunları, sanat sokağı, drama, satranç, resim ve müzik sınıflarının yanında dil atölyesi, yaratıcı yazarlık atölyesi, ekoloji atölyesi, mucit atölyesi, tribünlü spor salonu, kapalı buz pisti, açık ve kapalı olmak üzere 2 yüzme havuzu, kütüphane, lego atölyesi, laboratuvarlar, kafeteryalar, 320 öğrenci kapasiteli yemekhane, 320 kişi kapasiteli, Giresun'un en büyük konferans salonu, 250 metrekarelik fuaye ve kafeterya alanı, anaokulu ve ilkokul öğrencileri için açık ve kapalı oyun alanı, lise öğrencileri için yürüyüş alanları ve dinlenme çardakları yer alıyor. Yüksek güvenlik önlemleriyle korunan kampüs, 7 gün 24 saat güvenlik hizmeti sunuyor.

Okul kontenjanı 1250 olan Giresun Kampüsüne 628 öğrenci erken kayıt avantajlarından yararlanarak kayıt yaptırdı. Kampüs, Eylül döneminde kayıt yaptıran öğrenci sayısını 950'ye çıkarma hedefiyle yoluna devam ediyor.