HALKALI 2 KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİMİZ, TEKNOFEST’TE ÜÇÜNCÜ OLDU

Doğa Koleji Halkalı 2 Kampüsü 11. sınıf öğrencilerimiz, Teknofest İstanbul’da “Peltier Maddesi ile USB Girişli Sınırsız Şarj” projesiyle “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nda üçüncü oldu.

ETİKETLER : teknofest , doğa koleji proje başarısı , doğa anadolu liseleri , lise eğitimi , halkalı doğa

Doğa Koleji Halkalı 2 Kampüsü 11. sınıf öğrencilerimiz Ata Şahiner ve Işıl Küp; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde gerçekleşen “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nda üçüncü oldu. Proje, elektrik kesintilerinde kullanılabilecek; hem aydınlatma, hem de mum ışığı ve peltier ile kurulacak şarj ünitesi sayesinde ısı enerjisinden elektrik akımı üreterek telefon, mp3 çalar, radyo ve kamera gibi elektronik cihazların sınırsız şarj edilmesini hedefliyor.

Öğrencilerimizi, proje danışmanlık görevini yürüten Halkalı 2 Kampüsü Fizik Öğretmenimiz Mehmet Polat’ı ve Lise Müdürümüz Serkan Balcı’yı tebrik eder, destekleri için teşekkür ederiz.