DOĞA ÖĞRENCİLERİ 557 MİLYON 714 BİN DAKİKA EĞİTİM ALDI

Yönetim Kurulu Başkanımız Serhat Özeren, pandemi sürecinde uzaktan eğitim faaliyetlerine ilişkin, “Güçlü akademik kadromuz ve teknolojik altyapımız sayesinde, uzaktan eğitim faaliyetlerimizi e-doğa online eğitim platformumuzda kesintisiz bir şekilde başarıyla sürdürerek dönemi tamamladık” dedi.

ETİKETLER : online eğitim , serhat özeren , itü eta vakfı , lgs hazırlık , yks hazırlık , v-club , uzaktan eğitim

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nin Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde, Covid-19 salgını nedeniyle T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme ve uyarılar kapsamında, uzaktan eğitim faaliyetleri kesintisiz devam etti.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, uzaktan eğitim sürecini değerlendirerek “Öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini sürdürmeleri adına uzaktan eğitimlerimizi hız kesmeden, senkron ve asenkron olarak sürdürdük. Öğrencilerimiz, Doğa’m Evimde uzaktan eğitim programımızda temel derslerin yanında yabancı dil, kodlama ve robotik, müzik, görsel sanatlar, ekoloji, beden eğitimi, rehberlik, drama ve satranç branşlarında ders içeriklerine ulaştı. Öğrencilerimizin LGS ve YKS hazırlık programlarını ve deneme sınavlarını da online platforma taşıyarak merkezi sınavlara hazırlık çalışmalarımızı eksiksiz sürdürdük” dedi.

TÜM AKADEMİK ETKİNLİKLER ONLINE PLATFORMA TAŞINDI

Özeren, eğitim takvimlerinde yer alan etkinlikleri online olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “13. t-MBA Zirvesi, Satranç Turnuvaları, Veli Seminerleri, Kariyer Günleri, t-MBA Digital Youth Summit, Uzay Çağı Sunumu ve Uzay Sergisi, Kız Kardeşim sosyal sorumluluk projesi ile Doğa’ya özgü birçok geleneksel etkinliğimizi online olarak gerçekleştirdik” dedi.

Online öğretmen eğitimleri ve veli toplantılarını dahi aksatmadan online olarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Serhat Özeren: “Bilişim Haftası’nda teknolojiye dair önemli bilgilerin paylaşıldığı ve sektörün önde gelen isimlerini ağırladığımız online bir canlı yayın programı düzenledik. Öğrencilerimizi canlı yayınlarımızda yazarlarla buluşturduk. 51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda derece alan öğrencilerimiz, proje sunumlarını online olarak yaptı. 23 Nisan ve 19 Mayıs bayram kutlamalarımızı online olarak coşkuyla gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

“Uzaktan eğitim süresince öğrencilerimiz e-doğa online eğitim platformumuzda 557 milyon 714 bin dakika eğitim görürken, 30 milyon 833 bin adet içeriğe ulaştı ve 5 milyon 480 bin adet test çözdü. Günde ortalama 7 bin öğretmenimiz online eğitim verdi. Velilerimiz ise sistemde 20 milyon 398 bin dakika aktif olarak yer aldı” diye ifade etti.

Serhat Özeren, e-doğa online eğitim platformunda akademik içeriklerin yanında; oyunlardan dijital müzelere, yaratıcılığı geliştirecek aktivitelerden konserlere kadar çeşitli online içerikler sunduklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Online eğitim platformumuzda V-Club adı verilen ara yüzde, öğrenci ve velilerimiz ilgi alanlarına göre birçok içeriğe ve online etkinliğe ücretsiz olarak ulaştı. Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimiz, uzaktan eğitime erişimde velilerimizin desteğiyle uzaktan eğitim sürecine katılım sağladı. Bu doğrultuda çocuklarını yönlendirme konusunda destekte bulunan veli sayımız günlük olarak 12 bini buldu. Okulumuza 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilerimiz ve bursluluk sınavımıza katılan öğrencilerimize de sistemimizi açarak yararlanmalarını sağladık. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji olarak, uzaktan eğitim sürecini sorunsuz bir şekilde başarıyla yönettik” dedi.