51.TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BÖLGE SERGİLERİNDE BÜYÜK BAŞARI

Türkiye'nin dört bir yanından biyoloji, fizik, matematik, tarih, psikoloji ve değerler eğitimi alanlarında olmak üzere 19 TÜBİTAK Projemiz bölge sergilerini başarılı bir şekilde tamamladılar.

ETİKETLER : tübitak projeleri , bölge sergisi , tübitak 2020 ödülleri , doğa koleji başarı , lise araştırma projeleri

Acarkent Kampüsü IB Anadolu Lisesi öğrencilerinden Aslan Akbulut ve Muhammet Emirhan Tatlıda’nın Fizik öğretmenimiz Gökhan Aldemir’in danışmanlığında Biyoloji alanında “Nitinol Zımbaların Sternum Kapatmasında Kullanılması” projesi ile İstanbul Asya Bölge 1.si olurken, İzmir Buca Kampüsü Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşegül Çelik ’in Fizik öğretmenimiz Aylin Yıldız’ın danışmanlığında Fizik alanında “Buzlanma Tespitinde Yeni Bir Yöntem Buluşu ve Bir Uyarı Cihazı İcadı” projesi ile İzmir Bölge 1.si, Trabzon Kampüsü Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ecren Öngün’ün Biyoloji öğretmenimiz Bahar Elif Kocamanoğlu’nun danışmanlığında Biyoloji alanında “Organik Geri Dönüşüm Materyalleri Kullanılarak Maden Sahası Topraklarının İyileştirilmesi’’ projesi ile Erzurum Bölge 2.si olarak çok büyük başarılara imza attılar.

Doğa Koleji olarak bu önemli başarıları elde eden proje öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik eder, Bölge 1.si olarak 1-5 Haziran 2020 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek Final Yarışması’na katılacak projelerimizin başarılarının artarak devam etmesini dileriz.