Milliyet - Doğa'da Küresel Sorunlar Ele Alındı

Milliyet - Doğa

6.12.2017 | Doğa Koleji

Milliyet - Doğa'da Küresel Sorunlar Ele Alındı

Doğa Koleji öğrencileri tarafından bu yıl 16.'sı gerçekleştirilen d'MUN Konferansı, 600 öğrencinin katılımıyla Antalya'da yapıldı. Tüm kampüslerdeki 600 lise öğrencisi ve eğitmenlerin katılımıyla gerçekleşen buluşmada öğrenciler, küresel sorunlara çözüm aradı. Dünya ülkelerinin öğrenciler tarafından temsil edildiği konferansta gündeme getirilen konular, Birleşmiş Milletler'in (BM) çalışma ve oylama prensipleri esas alınarak global bakış açısıyla tartışıldı.

Evrensel bir çalışma olan d'MUN konferanslarının öğrencilerin hem diplomasiyi öğrenmelerine, hem de gelecekteki kariyerlerine hazırlanmalarına fayda sağladığını belirten Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, "Amacımız öğrencilerimizin, dünyaya farklı açılardan bakmasını sağlamak. Gençler bu münazarada sadece BM konferansını canlandırmıyor, komiteler oluşturup sosyo-kültürel, ekonomik ve küresel sorunlara diplomatik çözümler üretiyor." dedi. Lüle, konferansa katılan öğrencilerin İngilizceyi akademik düzeyde kullandıklarının altını çizdi. d'MUN oturumlarının sonunda akademik anlamda başarılı bir performans sergileyen 15 öğrenci, ele aldıkları konuyla ilgili rakiplerini geride bırakarak en iyi delege (The Best) ödülünü almaya hak kazandı.