11.11.2020 | Doğa Koleji

GELENEKSEL AKIL OYUNLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLASIN

İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde gelenekselleşen Akıl Oyunları Yarışması için geri sayım başlasın!

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Lise Matematik Bölümü’nün 9. ve 10. sınıflara yönelik her yıl düzenlediği Liselerarası Akıl Oyunları Yarışması‘nın ilk aşama sınavı 9.sınıflar için 1 Aralık’ta bütün 9.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla ve 10.sınıflar için 8 Aralık’ta bütün 10.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Öğrencilerimizin zihinsel kapasitelerini ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan Akıl Oyunları Yarışması’nda öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirecek hem de analitik düşünme teknikleri ile tanışacaklar.

9. sınıflar için; 1 Aralık’ta düzenlenecek olan 1. aşamada Doğa Kolejinin bütün kampüslerindeki 9.sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli yazılı sınav uygulanacak. 1. aşama sonunda her kampüsün üç kişilik Akıl oyunları takımları belirlenecek. Yarışmanın 2. aşamasında 17 Şubat’ta e-doğa üzerinden online sınav uygulanacak ve finalistler seçilecek. Yarışmanın son aşamasında 7 Nisan’da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek ve finalist olarak gelen takımlar yarışacak. Yarışma başvuruları matematik öğretmenlerine yapılacaktır.

10. sınıflar için; 8 Aralık’ta düzenlenecek olan 1. aşamada Doğa Kolejinin bütün kampüslerindeki 10.sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli sınav uygulanacak. 1. Aşama sonunda her kampüsün üç kişilik Akıl oyunları takımları belirlenecek. 2.aşamasında 24 Şubat’ta e-doğa üzerinden online sınav uygulanacak ve finalistler seçilecek. Yarışmanın son 8 Nisan’da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek ve finalist olarak gelen takımlar yarışacak. Yarışma başvuruları matematik öğretmenlerine yapılacaktır.