Haber ve Etkinlikler

SPAGETTİ KÖPRÜSÜ TASARLIYORUZ

En sevdiğiniz malzemeden köprü yapmaya hazır mısınız? Öğrencilerimiz mühendislik ve mimari becerilerini kullanarak spagetti köprüsü tasarlıyor.


18 Nisan 2024 tarihinde 7.si düzenlenen Spagetti Köprü Yarışması, öğrencilerin hayal gücü ile uygulama beceresini geliştirmek ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak için düzenleniyor.  “Teoriden Pratiğe Mühendislik” ilkesi ışığında düzenlenen bu organizasyon, katılımcıların kendini geliştirmesi ve öğrencilik hayatlarında güzel bir anı olarak yer alması için tertip ediliyor.
 
Öğrencilerimiz mühendislik ve mimari becerilerini kullanarak tasarladıkları köprülerin dayanıklılığını Spagetti Köprü yarışması ile test etti. Fizik, üç boyutlu düşünme gücü ve mühendislik bilgilerini kullanarak tasarladıkları köprüleri ve mimari çizimlerini anlattılar.
 
Cumhuriyetimizin 100. yılı olması sebebi ile 22 kampüsten 100 öğrencimizin Spagetti Köprüleri ile Ataşehir-1 kampüsümüzde düzenlenen sergi ve yarışmamızda ilham verici köprü ödülü, işçilik ve tasarım ödülü, mimari çizim ödülü, yaratıcı köprü dizayn ödülü ve şampiyonluk ödülü olmak üzere 5 kategoride ödül verildi. Yaratıcı Köprü Dizayn Ödülü'nü Sarıyer kampüsümüzden Nisa Ertan, Mimari Çizim Ödülü'nü Bahçeşehir kampüsümüzden Yiğit Fatih Salbars, İşçilik ve Tasarım Ödülü'nü Çekmeköy kampüsümüzden Elif Kamış, İlham Verici Köprü Ödülü'nü Kurtköy kampüsümüzden Kuzey Aydın ve yarışmanın şampiyonluğunu Kurtköy kampüsümüzden Ecrin Azra Ayar almaya hak kazandı. Spagetti köprü yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.












 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL