Haber ve Etkinlikler

DBAP ÖĞRENCİ KONFERANSI 11 MAYIS'TA

5. Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı, bu yıl İklim Değişikliği ile Mücadelede ve Küresel Hedeflerin Gerçekleşmesinde Sürdürülebilir Çözümler ana teması ile 11 Mayıs'ta!



Son 5 yıl içinde 5300 bilimsel araştırma projesi üreten ve bu projeleri birçok farklı platformda paylaşarak, pek çok ulusal ve uluslararası başarı ve derece elde eden Doğa Koleji, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı, bu yıl İklim Değişikliği ile Mücadelede ve Küresel Hedeflerin Gerçekleşmesinde Sürdürülebilir Çözümler ana teması ile Türkiye ve Avrupa ülkelerinden lise öğrencileri, uzmanlar ve akademisyenler, genç bilim insanları ve araştırmacıları bir araya getiriyor.

Doğa Koleji, Uluslararası Doğa BAP Öğrenci Konferansı ile lise öğrencilerin bilimsel projelerini sergilemelerine olanak sağlamak, fen ve sosyal bilimler alanlarında çalışan bilim insanlarını ve öğrencileri bir araya getirerek ilgili disiplinlerde bilgi etkileşimini sağlamak, genç bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak ve bilim dünyasının dikkatini çekmeyi amaçlıyor.



Konferansa, TÜBİTAK MARTEK (Marmara Teknokent) A.Ş. Teknoloji Transfer Uzmanı Rasim Keskin "Teknoloji Transferi ve Start-Up’ların Değer Önerileri", TEKNODC Bilişim Teknolojileri A.Ş. CEO'su Yasin Poyraz "Türkiye'de Siber Güvenlik Çalışmaları", EnerjiSA Sürdürülebilirlik Süreç Yöneticisi Gökhan Topoğlu ise "EnerjiSA'nın Sürdürülebilirlik Yolculuğu" konulu sunumları ile konuk olarak katılacak ve lise öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak. Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, Doğa Koleji Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan ve Doğa Koleji Lise Koordinatörü Arzu Uz konferansa konuşmacı olarak katılacak.

Konferans kapsamında lise öğrencileri tarafından bilgi teknolojileri, biyoloji, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, matematik, sosyoloji/psikoloji, tarih, t-MBA (gençler için MBA), Türk dili ve edebiyatı alanlarında hazırlanan ve Bilim Kurulu değerlendirmesinden geçen toplam 71 proje, paralel oturumlardan oluşan programda Türkçe veya İngilizce olarak sözlü ve poster sunumlarla paylaşılacak.

11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak ve MS Team üzerinden video konferans uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansında öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız. Ayrıntılı bilgi ve programa ulaşmak için www.dogabapkonferans.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL