Başarılarımız
Başarı Doğa'da

PROJE BAŞARILARI

Öğrencilerimiz Bilimsel Projeleri İle Rekor Kırıyor

Doğa, proje modelli lise eğitiminde, öğrencilerin öncelikle proje hazırlama becerilerini geliştiriyor. Fen ve Teknoloji liselerinde hazırlık sınıfında; Anadolu ve Fen liselerinde ise 9. sınıfta Proje Yönetimi dersleri alan öğrenciler, proje geliştirmeden önce yol haritasını çizmiş oluyor. Proje modelli eğitim aracılığıyla, okulda edinilen bilgilerin projeye; bilimsel araştırma basamaklarının ise uygulamaya dönüştürülmesi; sorgulayan, yaratıcı, strateji üreten bireyler yetiştirilmesine olanak tanıyor.

Bilim ve teknoloji alanında projeler hazırlayan öğrenciler; TÜBİTAK, TEKNOFEST, MOSTRATEC, Google Science Fair, Harvard IJAS, BAYER, DNA Day Essay Contest, Cyber Mission And The Next Generation Science Standards, IGEM (The International Genetically Engineered Machine), Imagine Cup, Intel ISEF, UNESCO Goi Peace, Dovep, Gen-or, Spaghetti Bridge, D-bap, Science Expo yarışmalarına projelerini sundu.
  • TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Bilimsel Araştırma Projeleri Yarışması’nda Doğa Harikalarımızdan 5 derece
  • TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasında 2 Proje ile Türkiye Finallerinde Yarışma Başarısı
  • VEX Robotics İstanbul Ulusal Şampiyonası'nda yarışan Beykoz Kampüsü Robotik Takımımız, En İyi Robot Yapımı (Build Award) ödülünün sahibi oldu.
  • VEX Robotics'te yarışan Ankara Çayyolu Kampüsü Veritas Neo Robotik Takımımız “Tasarım Ödülü”nün sahibi oldu.
  • Samsun Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencimiz İclal Nisa Mezarcı, Molecular Frontiers Inquiry (Moleküler Sınırlar Araştırma Ödülü) Ödülünün sahibi oldu.
  • TEKNOFEST 2022'de yarışan öğrencilerimiz Melisa Bahadır, Yavuz Selimhan Kaya, Defne Yıldırım ve danışman öğretmenleri Çiğdem Özgürdal; “Buzulların Altında Yatan Gizli Tehlike” isimli projeleri ile üçüncülük ödülünü kazandılar.
  • 2022 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergileri'ne 12 bölgede toplam 21 proje ile katılan öğrencilerimiz; 3 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük ödülü alarak toplam 6 derece alma başarısı gösterdi.
  • 2022 TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergileri'nde 2 birincilik, 5 ikincilik ve 1 üçüncülük dereceleri
  • 2022 TÜBİTAK 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge sergilerine 12 bölgede toplam 21 projemiz davet edildi.
  • 2022 TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge sergilerine 12 bölgede toplam 27 projemiz davet edildi.
  • 2021 TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi'nde 13 proje ödüle layık görülerek Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.
  • 2022 VRLab Academy Case Study Deney Yarışması'nda Şampiyonluk
  • 2021 52. LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 265 proje başvurusu, 53 bölge sergisine davet, bölge dereceleri 5 projemiz 1.lik, 3 projemiz 2lik, 4 projemiz 3.lük bölge derecesi.
  • Çin'de Düzenlenen Belt and Road Teenager Maker Camp&Teacher Workshop Finallerinde "Best Maker’ Ödülü
  • TEKNOFEST 2021'de İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması 1.liği
  • 15. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi'nde 13 Derece
  • 2019'da toplam 3214 Bİlimsel Proje Başvurusu