Haber ve Etkinlikler

2024 YKS DOĞA HARİKALARI

Başarılarınızla her zaman olduğu gibi yine bizleri gururlandırdınız. Sizleri tebrik ediyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

ETİKETLER : doğa koleji yks başarısı , üniversiteye yerleştirme başarısı , lise eğitimi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ve 3 milyondan fazla adayın katıldığı 2024 YKS sonuçları açıklandı. Doğa Koleji Anadolu Liseleri öğrencileri yine başarılarıyla göz doldurdu.  Türkiye’nin dört bir yanında 100’ü aşkın kampüsü bulunan Doğa Koleji birçok ilde birinci çıkararak, sınavın farklı puan türlerinde öğrencilerinin sergiledikleri üstün performansla eğitimdeki başarısını bir kez daha gösterdi. YKS yerleştirme puan türüne göre Doğa Kolejinin ilk 50’de 3, ilk 100’de 11, ilk 500’de 63, ilk 1.000’de 157, ilk 5.000’de 452, ilk 10.000’de 794 öğrencisi yer aldı.

Öğrencilerinin başarıları ile gurur duyduklarını kaydeden Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlere, velilere ve Doğa ailesine teşekkür etti. Alpözü, “Doğa Kolejinde uygulanan birçok program öğrencilerimizin akademik başarılarının artmasını sağlarken kariyer yolculuklarına ışık tutuyor. Liselerimizde eğitim gören öğrencilerimiz YKS başarılarının yanı sıra yurt dışındaki üniversitelerden aldıkları kabullerle de bizleri gururlandırdı. IB DP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı) yanında Kanada Çift Diploma Programı ile öğrencilerimize hem Türkiye’den hem de Kanada’dan lise diploması alarak mezun olma fırsatı ve dünya standartlarında uluslararası platformlarda fark yaratacakları bir eğitim imkânı sunuyoruz.” dedi.

Başarıların Arkasındaki Güç: Doğa Koleji Eğitim Modeli

Doğa’nın fark yaratan lise eğitimi ile sınava hazırlanan öğrencilerin lise programı ile ilgili ise Doğa Koleji Lise Koordinatörü Arzu Uz şunları kaydetti:

Kendilerini gerçekleştirmeleri için öğrencilerimize her zaman, her alanda destek oluyor, onları en doğru şekilde yönlendiriyoruz. Doğa Kolejinde proje modelli lise eğitimiyle öğrencilerimize bilimsel süreç becerileri kazandırarak onları üniversitedeki akademik hayata hazırlarken, t-MBA eğitim programımız ile iş dünyasında ihtiyaç duyacakları beceriler kazandırıp onları başarılı bir kariyer yaşantısına hazırlıyoruz. Dil eğitim programımız ile dünyayı anlayan ve tanıyan, iletişim becerisi yüksek, akademik sınavlara hazır bireyler yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi üniversite ve kariyer hayatları için nitelikli ve yoğun bir akademik eğitimin yanı sıra, kişisel yetenek ve eğilimlerini keşfedecekleri bir dünya ile buluşturuyoruz. Lise eğitimi boyunca öğrencilerimiz, güçlü akademik kadromuz ve özgün yayınlarımız ile YKS‘ye hazırlanıyorlar. Ulusal ve uluslararası projelerle hem yurt içi ve hem de yurt dışında başarılı bir üniversite hayatının kapılarını aralıyorlar.

Akademik programımızı iki kısımda uyguluyoruz. İlk iki yılda öğrencilerimizi lise hayatına alıştırırken, son iki yılda da sınava hazırlıyoruz. 9-10. sınıflarımızda proje modelli lise eğitimi ile yaşamlarında karşılaşabilecekleri problemleri farklı disiplinlerle bir senaryo çerçevesinde uyguluyoruz. Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanında sosyal yönden gelişmeleri için de onlara her türlü desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda; öğrencilerimizin sosyal, bedensel ve kültürel gelişimlerini desteklemek, çoklu zekâ alanlarındaki deneyimlerini zenginleştirmek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyel farklılıklarını ortaya çıkarabilmek düşüncesiyle gerçekleştirdiğimiz “Öğrenci Kulüpleri”miz eğitim uygulamalarımızın çok önemli bir parçasıdır. Her öğrencimizin öğretim yılı boyunca, kişisel yetenekleri ve istekleri doğrultusunda, kulüplere devam etmelerini sağlıyoruz. Hafta sonu öğrencilerimizle paylaştığımız bölüm başkanlarımızın hazırladığı beceri temelli etkinliklerimizle ve uyguladığımız DAGİS ve TYT sınavları ile fark yarattığımıza inanıyoruz. 11. sınıftan itibaren ise YKS hazırlık sürecine başlıyoruz.

Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.









 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL