Haber ve Etkinlikler

AB PROJELERİMİZLE “CLIMATE REVOLUTION FESTIVAL” ETKİNLİĞİNDEYİZ

Erasmus+ Programları kapsamında geliştirdiği ve yürüttüğü projeleri ile Türkiye’nin lider kurumu olan Doğa Koleji, 2 Avrupa Birliği projesi ile Polonya M-Lab Derneği tarafından 14-16 Haziran 2024 tarihleri arasında Polonya’nın Konin kentinde gerçekleştirilecek “Climate Revolution Festival” etkinliğine davet edildi.


Doğa Koleji Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan ve AB projelerinde aktif katılım gösteren öğrenci ve öğrencilerimiz, Erasmus+ Gençlik Alanında İş Birliği Ortaklıkları (KA220-YOU) Programı kapsamında 2024 yılında Doğa Koleji’nin ortaklığında yürütülmeye başlayan Stand up for Europe! (Avrupa için Ayağa Kalk!) projesi ve Okul eğitiminde iş birliği ortaklıkları (KA220-SCH) Programı kapsamında 2021 yılından bu yana Doğa Koleji’nin ortaklığında yürütülmekte olan Climate Bridge (İklim Köprüsü) projelerini festival kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelecek katılımcılar ile paylaşacaklar.

Gençleri iklim ve çevrenin korunması için harekete geçme konusunda eğitmeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlayan “Climate Revolution Festival” Konin şehrinin çeşitli yerlerinde, çeşitli kurumlarda ve açık kentsel alanda düzenlenecek atölye çalışmaları, münazaralar ve iklim hakkında uzmanlarla toplantılar 40'tan fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında Doğa Koleji’ni temsil edecek olan Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan, “Argümantasyon eğitimi ve katılım stratejilerine odaklanma” konulu sunumu ile Stand up for Europe! ve “İş birliğiyle sorun çözme ve çevresel girişimler üzerine tartışma” konulu sunumu ile Climate Bridge (İklim Köprüsü) projelerini katılımcılara aktaracak.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL