DOĞA HARİKALARI DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Ülkemizi temsil eden İzmir Mavişehir 3 Kampüsü Genç Erkek (A) Basketbol Takımı’mız, ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nı üçüncü olarak tamamladı. Tüm öğrencilerimizi ve antrenörlerimizi gönülden tebrik ederiz.

Türkiye’yi ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda başarıyla temsil eden, takım sporlarında 6 dünya 54 Türkiye şampiyonluğu olan Doğa Koleji dünya 3.sü olarak ülkemizi gururlandırdı.

24 Temmuz’da başlayan ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası 2 Temmuz tarihinde sonlandı. Grup maçlarının ilk gününde Güney Kıbrıs’ı 89-44 skorla mağlup eden Doğa Koleji, daha sonra Yunanistan’a 61-47 mağlup oldu. Bulgaristan’ı 89-47 yenen Doğa Koleji takımı, çeyrek final öncesi son maçında Çin’i 64-55’lik skorla geçti. Çeyrek finalde Tayvan’ı 79-72 yenen takım yarı finalde Fransa’ya 70-63 mağlup oldu. Üçüncülük dördüncülük maçında Sırbistan ile karşılaşan takım, 56-53’lük skorla maçı kazanarak dünya 3.sü oldu.