6.03.2019 | Doğa Koleji

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ DENEYİMİ KAZANDI

Doğa Koleji Bahçeşehir-2 Kampüsü’nde düzenlenen “Fen-Tek’te Bir Gün” etkinliğinde, ortaokul 8. sınıf öğrencileri Fen ve Teknoloji Lisesi eğitim programını deneyimleme fırsatı yakaladı.

Eğitimin Türkiye’deki lideri Doğa Koleji, 2017-2018 yılında açtığı ve açmaya devam ettiği Fen ve Teknoloji Liseleri ile geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor. Teknoloji eğitimi açısından kapsamlı bir programa sahip olan Fen ve Teknoloji Liseleri, dünyadaki 14 Fen ve Teknoloji Lisesi’nin eğitim programı incelenerek çok daha kapsamlı şekilde hazırlandı.

Teknoloji tabanlı derslerin öğretim programı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı. Lise seviyesinde, akademisyenler tarafından okutulan ilk öğretim programı olarak tarihe geçti. Üretilen projeler, bölge ekonomisine hakim sektörlerden beslendiği için, öğrenciler şimdiden paydaş firmaların dikkatini çekmeye başladı.

Öğrenciler Fen-Tek Eğitim Programını Deneyimledi

Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Doğa Koleji bursluluk sınavına katılarak derece kazanan ortaokul öğrencilerine kapılarını açtı. Programa katılan öğrenciler, dolu dolu bir gün geçirerek Fen ve Teknoloji Lisesi eğitim programını deneyimleme fırsatı elde etti. Eğitim programına katılan öğrenciler, Doğa Koleji uzmanlarının kontrolünde deneyler yaparken sunumları ise dikkatle takip etti.

Siz de yakınınızdaki Doğa Koleji kampüsüne başvurarak, Doğa Koleji bursluluk sınavına katılarak derece kazanan çocuğunuzun Fen ve Teknoloji Lisesi deneyimi yaşamasını ve teknolojiyle iç içe keyifli bir gün geçirmesini sağlayabilirsiniz.